Co is een held!


Update Co 16-05-2011
16 mei 2011, 18:05
Filed under: Uncategorized

Hallo allemaal,

Vanmorgen om half 10 weer richting AMC met Gerdine. Dat we bij Co kwamen reageerde hij gelijk, deed zijn ogen open en draaide wat met zijn hoofd. Dit was zo fijn om te zien, het voelde als weer een teken van leven. Je kon ook duidelijk zien dat Co last heeft van de beademingsslang, maar het is ook geen pretje zo’n vervelende slang in je keel.

Later op de ochtend het gesprek met de arts gehad. Deze vertelde dat de stabilisatie zich voortzet, maar dat er nog veel gevaren op de loer liggen. Het acute levensgevaar lijkt geweken, maar er kan nog wondinfectie optreden, doorligplekken, longontsteking  en bloedpropjes kunnen hem nog bedreigen.

Verder konden ze nog niets zeggen over de schade die de bacterie aan het lichaam heeft toegebracht. Deze vervelende bacterie is helaas in staat alles te kunnen beschadigen, van organen tot weefsel. Hier is helaas pas over enkele weken duidelijk over te geven. Ze kunnen Co bv voorlopig ook niet door een scan halen, omdat hij dan van het IC bed op een ander bed getild moet worden en weer terug en daar is hij nog veel te zwak voor.

Met Co z’n benen ging het ook iets beter, maar amputatie gevaar is ook daar niet geweken. Arts kon ook niet zeggen of het om tenen, voet, onderbeen of heel been zou gaan. Ook daar kunnen ze de schade nog niet goed bepalen.

Het herstel van Co hangt voor een groot deel af van de schade die de bacterie heeft toegebracht, maar het zal een hele lange weg worden.

Gerdine moet vanaf nu ook thuis gaan slapen, omdat ze zelf (nog) niet kan rijden, moeten we proberen het vervoer wat op elkaar af te stemmen. Het zou mooi zijn als ze in ieder geval de eerste weken vervoerd kan worden. Misschien is een rijschema een idee.

Vanaf nu mogen wij ook alleen tijdens bezoekuren langskomen (14.00-15.00 en 19.00-20.00). Gerdine en naaste familie mogen nog wel buiten bezoekuren komen.

De familie zal proberen het webblog bij te houden, zodat we de ontwikkelingen een beetje kunnen volgen.

Nu met zijn allen maar  bidden, hopen en duimen dat Co geen nieuwe infecties oploopt en dat de schade mee zal vallen.

groetjes,
Petra

Advertenties

5 reacties so far
Plaats een reactie

Ben blij dit goede nieuws te horen!. Als iemand van de fam vervoer nodig heeft dan wil ik ze graag brengen of halen naar/van het AMC.

Reactie door Co Scholten

Hoi Gerdine en alle anderen,

Dat we dit hoorden schrokken we toch wel pittig.
Uit het laatste bericht maak ik op dat het iets minder slecht gaat met Co.
Met dit bericht willen we laten blijken dat we aan Co en jullie allemaal denken, en steunen.

Groeten Anita en Sjaak Bakker

Reactie door Sjaak Bakker

Lieve luitjes, wel een uitkomst deze weblog!
Fijn te horen dat t ergste gevaar geweken lijkt te zijn, maar we houden ons hart vast voor de komende tijd. Heel naar om m’n neef zo te zien, maar we weten dat hij keihard vecht om er bovenop te komen. In m’n gedachten zijn jullie bij me. Heel veel sterkte en tot gauw. Dikke kus, Margaret

Reactie door Margaret Osinga

hoi, gerdine en fam, wil co en jullie heel veel sterkte toewensen en positieve kracht….en hoop dat dat alles weer goed komt, in gedachte bij jullie…

groeten sandra knijn

Reactie door san

Er zijn hier al heel wat kaarsjes gebrand voor Co.
Onze gedachten zijn bij jullie allemaal!

Reactie door Annelies van Diepen
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: