Co is een held!


Langzaam verder herstellen
24 april 2012, 20:35
Filed under: Uncategorized

Langzaam gaat het herstel van mijn zenuwbanen. Maar ja, het gaat langzaam, maar wel vooruit. De mooiste vooruitgang is wel het herstel van het gevoel in mijn rechterhand, met name in de ringvinger en de pink, en het gevoel in mijn rechtervoet. Ik ervaar het als een sensatie, wanneer ik met mijn blote voeten op de tegels van de badkamervloer sta, en aan mijn grote teen voel dat het koud is. Ja, alleen nog maar mijn grote teen, maar het is een begin. Maar het mooiste is toch wel het gevoel in pink en ringvinger en dan vooral in de vingertoppen. Het is een verstoord gevoel dat erg prikkeld, maar het maakt me gelukkig en het motiveerd enorm, vooral ook omdat ik er zó lang op heb gewacht. Het functioneren van m’n handen gaat ook steeds beter. Het is een combinatie van steeds iets meer beweging en kracht, samen met het handiger worden in het omgaan met mijn (tijdelijke) handicap. Koffie zetten bijvoorbeeld, gaat nog niet, maar koffie tappen wél. Het lijkt wel niet zoveel voor te stellen, maar ik heb een goed gevoel, wanneer ik voor iemand anders een bakkie in tap. Verder voel ik me lichamelijk erg goed, met als gevolg dat ik op moet letten dat ik mezelf niet ga overschatten. Door het ‘goed voelen’ word je wel nadrukkelijker gewezen op je handicaps en dat frustreert wel eens. ‘Niet te veel op letten’, hou ik mezelf dan maar weer voor. Fietsen gaat steeds beter. Ik zou nu wel alleen de straat op kunnen, maar daar is het nog niet van gekomen. Komt vanzelf, denk ik maar. We gaan langzaam de afstanden wel groter maken. Zo kan ik binnenkort enkele afspraken nakomen, wat betreft het langsgaan bij mensen, waar ik al een tijdje niet ben geweest. Zo moet ik nog een paar prijzen (bekers) retourneren en ik moet nog helpen met zitten op een nieuwe loungebank in een tuin. Nou mensen, let op, ik kom er bijna aan.

Groetjes,

Co

Advertenties

3 reacties so far
Plaats een reactie

Geweldig om te lezen Co! Heerlijk dat je zo goed vooruitgang ziet (al gaat het natuurlijk altijd te langzaam…) en super dat je er zo de moed in houdt! Daar heb ik echt bewondering voor!

Reactie door fam Elias

mooi stukkie Co, ik zit met smart op je tewachten, ik hoop dat gauw die zon komt, doen we een lekker bakkie op de loungebank. gr marga

Reactie door marga

geweldig nieuws Co, wat een sterkte doorzetter ben je ook! en wat kan je al weer een hoop! ga zo door!

groeten Erik

Reactie door Erik Coevert
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: