Co is een held!


Winter
7 december 2012, 15:39
Filed under: Uncategorized | Tags: ,

Je kon er op wachten natuurlijk. Sneeuw! Wat voor veel mensen, en vooral kinderen, iets prachtigs is, is voor veel mensen met een handicap slecht nieuws. Sneeuw en gladheid vormen een belemmering voor gehandicapten. Ik moet deze dagen nog al eens denken aan mijn maatjes uit Heliomare, die hun leven slijten in een rolstoel. Met een rolstoel dor de sneeuw is best een klus en veel rolstoelrijders zullen wel voornamelijk binnen blijven, denk ik zo. Zo is het voor mij ook zaak om binnen te blijven, zolang het glad is. De balans verbetert echt wel, maar is nog lang niet zoals ie moet zijn. Op gladde oppervlakken lopen blijft toch wel een beetje spannend, met die wankele slappe beentjes van me. Het rondje met het hondje laat ik deze dagen maar aan iemand anders over. Laatst was ik met vriend Maasrten naar het AZ stadion om naar AZ – Feyenoord te kijken. Het stormde die dag en langs het stadion stond zoveel wind, dat ik zelf niet eens overeind kon blijven, laat staan lopen. Ondersteund door 2 man ben ik door de storm gewiebeld. Een hele klus en als ik al dacht dat ik alweer behoorlijk kon lopen, werd ik door die storm weer genadeloos op mijn handicaps gewezen. Dat is op zich wel goed, want ik word soms wel eens een beetje overmoedig. Een dag thuis blijven en rust nemen vond mijn lijf wel lekker, ondervond ik van de week. Ik vergeet wel eens dat ik op het moment niet zo sterk ben en dat ik regelmatig rust moet nemen. Vooral veel doen, is mijn motto, maar ik verzuim blijkbaar dat ik voldoende rust. Mooi leermomentje, denk ik dan maar. Zo zie je maar weer dat ieder nadeel z’n voordeel heeft. De sneeuw houdt me noodgedwongen binnen, wat me wel de noodzakelijke rust oplevert. Denk nou niet dat ik dat erg vervelend vind, want dat valt reuze mee. De laatste weken heb ik genoeg mensen gesproken en allerlei leuke dingen gedaan, ook i.v.m. Sinterklaas. Je hoeft met mij geen medelijden te hebben hoor, want ik vermaak me prima en die sneeuw is over 1 of 2 dagen wel weer weg. Dan kan ik op mijn gemak weer het dorp onveilig maken. De donkere dagen van kerstmis komen er aan en dan vind ik het sowieso altijd fijn om thuis te zijn met mijn gezin. De winter gaat nu wel haar stempel op mijn doen en laten drukken, maar hoe dat gaat, gaan we zien. Zolang er weinig sneeuw valt kan ik gewoon mijn dingetjes doen. Wanneer er wel veel sneeuw en gladheid is, blijf ik maar een beetje binnen. We gaan het allemaal meemaken. Ik ben er van overtuigd dat ik de winter evengoed wel door kom. Verder voel ik me prima, en ondanks dat het langzaam gaat, is er nog regelmatig verbetering te merken en er is niets dat er op wijst, dat die verbeteringen zouden stoppen. Mijn bedrijfje begint ook voorzichtig weer tot leven te komen, zodat ik af en toe wat nuttigs kan doen en zo hoef ik me niet te vervelen. Geen zorgen dus en nu alvast maar prettige feestdagen toegewenst.

Co

Advertenties

4 reacties so far
Plaats een reactie

Hey ouwe sneeuwschuiver, lekker hè die witte zooi ha ha! Ik kan erover meepraten zoals je weet. Hopen dat het snel weer weg is.
Gr. René

Reactie door René

Ha die Co. Heb als gebruikelijk weer genoten van je stukje tekst. Je hebt gelijk ik ben nu aan huis gekluisterd. Alles goed verder? Groet van Martin

Reactie door Martin

weer een mooi stukkie Co! nu weet ik van wie Rosanne het heeft! gr

Reactie door marga

Mooi gesproken co gelukkig ga je nog steeds vooruit

Reactie door jos hooglugt
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: