Co is een held!


Herstart
18 november 2014, 14:59
Filed under: Uncategorized

Mijn leven krijgt langzaam de nieuwe vorm, zoals die de komende jaren zal zijn. In de strijd tegen een zekere doelloosheid ben ik in het vrijwilligersgebeuren gedoken en dat gaat zo voortvarend dat ik nu wel even moet nadenken, voordat ik aan een nieuwe klus begin. Men weet je toch snel te vinden, wanneer eenmaal duidelijk is dat je wel in bent voor het goede doel, en om de organisatie niet teleur te stellen, moet je ook wel op tijd je klusje kunnen doen, want anders ben je alleen maar tot last. Maar goed, inmiddels zit ik in enkele besturen en beheer en ontwerp ik de nodige websites, ik schrijf veel, terwijl er voor mijn bedrijf CSD ook regelmatig iets te doen is. Afgezien van hier en daar wat piek drukte, kan ik het allemaal prima aan en heb ik mijn werk redelijk op tijd klaar.

Mijn herstel is nog steeds aan de gang. Het gaat dermate langzaam, dat ik er voorlopig van uit ga dat ik zo rond 2020 weer in staat ben om me redelijk vlekkeloos te kunnen bewegen. Ik kan me tegenwoordig goed redden en het laatste half jaar heb ik toch ook weer de nodige vooruitgang geboekt. Ik fiets weer op mijn ‘gewone’ herenfiets, omdat ik mijn been weer over dat zadel kan slingeren. Dat fietst toch beter dan op dat kleine fietsje waar ik hiervoor op fietste. Vooral de grotere afstanden worden zo interessanter  en door de mooie zomer ben ik al regelmatig naar de terugkerende controles in het ziekenhuis in Hoorn gefietst. Toch een kilometertje of 13 en weer 13 terug, maar zonder problemen en je bent van niemand afhankelijk. Ook is zittend douchen verleden tijd en autorijden is na de winter misschien ook weer mogelijk. De vooruitgang blijft dus, al is het mondjesmaat.

Wat me op dit ogenblik het meeste bezighoudt is het uitgeven van een boek over de tijd dat ik ziek was en het herstel daarna. Om het hele gebeuren te helpen verwerken ben ik op een dag begonnen met het opschrijven van wat er allemaal gebeurt is. Dat werd een soort reconstructie en uiteindelijk werd het verhaal zo lang, dat er wel een boek van gemaakt kan worden. Dat gaat dus gebeuren. Het redigeren is inmiddels gebeurd en een plek voor een echte officiële presentatie is ook geregeld. Nu eerst vorm geven, een pakkende titel bedenken en een mooie omslag ontwerpen en dan kan het boek in Januari of Februari 2015 gepresenteerd worden. Hierover volgt op deze weblog en via de (sociale) media nog wel de nodige informatie voor de geïnteresseerden.

De belangrijkste boodschap is eigenlijk dat ik, ondanks mijn handicaps, best een leuk leven leid. Ik zit prima in mijn vel en ik kan redelijk omgaan met het gebrek aan lichamelijke energie. Ik doe regelmatig leuke dingen en ontmoet hierdoor ook  weer meer mensen. Mensen die ik al kende en mensen die ik nooit eerder heb ontmoet. Het gaat weer een beetje als jaren geleden. Het lijkt op een herstart, maar dan met andere activiteiten en dat is juist leuk, want ik heb altijd de drang gehad om mezelf te ontwikkelen. Feit is wel, dat ik verschillende dingen niet had gedaan als ik niet ziek geworden was. Elk nadeel heeft zo zijn voordeel.

Advertenties

7 reacties so far
Plaats een reactie

Je bent echt een kanjer Co!

Reactie door Annette Elias

Hi Fam van Rosanne,

Ik heb op het Dampte bij Rosanne in de klas gezeten en daarna van de zijlijn het heftige verhaal gevolgt. Ik zag net weer een blog bericht over Co en was na 2 jaar wel erg benieuwd hoe het met hem ging. Wat toch misschien gek is maar zo een verhaal maakt erg veel indruk. Ben ontzettend blij voor jullie dat er zo ongelovelijk veel vooruigang is en dat zit zo te horen in veel kleine dingen van het leven. Als het boek uit komt ben ik in ieder geval een lezer! Heel veel liefs en geniet van alles wat gaat komen.

Een oud klasgenootje Mandy Jong

Reactie door Mandy

Hoi Co,
Ik dacht ik bericht je een keer via deze weg.
Wat heb je weer een mooi verhaal geschreven en wat ben je toch een super positief mens ja echt een topper, ik ben trots op hoe je toch weer een heleboel dingen oppak en het is heerlijk voor je om weer onafhankelijk te zijn.
Ik kijk uit naar je boek, ik ben heel nieuwsgierig hoe je geschreven heb.
Ik wens je alle goeds, dikke kus en grtjs Margriet 😙

Reactie door Margiet

Hoi Co, ook ik kijk uit naar je boek, en ben blij voor je dat het lekker met je gaat. Veel groetjes Astrid

Reactie door Astrid

Go Co! Blij om je in. Mijn team te hebben bij Amigos Colombianos!

Reactie door Frank van Rijn

De dag dat mijn leven stilstond.

Mooie titel voor een boek?

Co, ik heb de “afgelopen tijd” meegelezen op jouw blog,
en op deze manier de fam. een beetje op de hoogte gehouden over wat jij allemaal geschreven hebt. En dat is niet niks.
Ga vooral door met waar je mee bezig bent.
Vincent.

Reactie door Vincent Smit

Ha die Co, In Heliomare had ik al het donkerbruine vermoeden: “die komt er wel!” Lichamelijk nog steeds vooruitgang en surprise…. daar lees ik ineens dat je een boek hebt geschreven, geweldig hoor. Ook fijn om te zien dat jullie gezin in rustiger vaarwater is gekomen en je vrouw niet te hard hoeft in te leveren.
LIeve Co, ik hoop zeker je boek te lezen wanneer het gepresenteerd is. Graag hoor ik hoe ik er dan aan kan komen!
Heel veel lieve groetjes,
Rosalie

Reactie door Rosalie van Rijn-Rozeman
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: